Boligadvokat?

BOLIGADVOKAT – KØB OG SALG AF BOLIG

Er du en af de mange, som ikke lige kan følge med, når det kommer til salg af boliger, så bør du læse med her. I dag ser man mange boliger blive sat til salg i fx hovedstadsområdet, hvorefter de hurtigt bliver solgt. Det sker som følge af den stigende efterspørgsel. Det er generelt ikke så svært at komme af med sin bolig, fordi der netop er så mange boligsøgende, men sådan som en en bolig- eller ejendomshandel forløber – det kan nu godt være svært at finde rundt i.

Når man leder efter et nyt hus eller lejlighed står man med mange spørgsmål og tvivl. Man kan især have mange spørgsmål, hvis man er førstegangskøber. Skal man have en boligadvokat, er det godt at investere lige nu – det er nogle af de spørgsmål, som man kan få svar på i denne guide på https://boligadvokat.com

SÅDAN FORLØBER EN EJENDOMSHANDEL

Første fase

Første fase ved en ejendomshandel handler typisk om de overvejelser, som den boliginteresserede har. Har man egen bolig, kan de overvejelser handle om, hvor man vil bo og hvor stor den skal være. Det er en god ide at gøre sig nogle gode overvejelser før, man kaster sig hovedløst ud i boligjagten. Herefter begynder man at undersøge nærmere om, de ting man skal være opmærksom på. Det kan for eksempel være ting, som man skal være særligt opmærksom på, så man undgår at blive snydt. Her kontakter mange en boligadvokat. Normalt vil de fleste også høre banken ad – hvor meget kan man låne, og hvad rådgiver de en til.

Anden fase

I anden fase bliver den boligsøgende mere aktiv, her vil man typisk søge på nettet, for at finde nogle boliger. Her er det både muligt at finde billeder, liggetider og sammenligne priser nemt og hurtigt. Der findes mange boligsider for den boligsøgende. Efter boligjagten på nettet vil man typisk gå til ’åbent-hus’, for at se, om der er noget, der falder i sin smag. Man anbefaler boligsøgende at gå en tur i det område de ønsker en bolig i. På denne måde kan de danne sig et indtryk af, hvordan det vil være at bo det pågældende sted. I denne fase finder man også en den bolig, man ønsker at købe.

Tredje fase

Tredje fase handler om hele overdragelsen. Man ønsker selvfølgelig at flytte ind i sin nye bolig hurtigst muligt, men vil også have mest for pengene. Nogle gange kan det bedre betale sig at vente. Har man en boligadvokat med sig, er man sikker på, at der bliver forhandlet om vilkår og priser på den rigtige måde. Derudover skal man i denne fase sørge for, at man har set en tilstandsrapport, som fortæller om, hvilken stand boligen er i. Sidste del af denne fase handler om, at sælger og køber er blevet enige. Herefter kan købsaftalen underskrives, men man råder boligkøbere til at få advokatforbehold i aftalen. Det betyder, at du sammen med din boligadvokat kan sikre, at alle dokumenterne ikke indeholder overraskelser.

Fjerde fase

Fjerde fase omhandler gennemgang af alle de dokumenter, som der er, i forbindelse med køb af en bolig. Endvidere skal finansieringen også være helt på plads, før aftalen kan være endeligt på plads. Man vil typisk indhente en række tilbud om finansiering og nu vælges ét. Sidst men ikke mindst, så godkendes handlen. Det betyder, at alt er gennemgået, og køber er klar over, hvad han går ind til på alle måder.

Femte fase

I denne fase, forløber fortrydelsesretten, men den forløber kun sideløbende med advokatforbeholdet og 6 dage efter begge parter har underskrevet købsaftalen. Det koster dog 1 % af købssummen at tage den i brug. Handlen er endelig efter disse 6 dage. Herefter skal udbetalingen ske. Den sker dog først, når man har modtaget et anmærkningsfrit skøde, hvilket vil sige et bevis på, der ikke er andre lån i boligen. Herefter stiller pengeinstituttet garanti for den resterende købesum. Boligen skal også tinglyses, og dette kan gøres elektronisk.

Sjette fase

I sjette og sidste fase får køber lov til at overtage boligen, i købsaftalen står datoen på denne dag. Man aflæser energimålerne mv. sammen, og nu er boligen købers.  Derudover vil boligadvokaten udarbejde en opgørelse over de økonomiske mellemværende ting, som der måtte være mellem køber og sælger. Typisk fordeles brugsafgifterne dvs. el vand, renovation mv. Nu har køber gennemført en ejendomshandel og kan flytte ind i den nye bolig.

Sådan forløber en ejendomshandel altså – denne guide hjælper dig med de forskellige steps og faser, som man som boligsøgende og fremtidig boligejer gennemgår. Det anbefales, at man søger rådgivning hos professionelle for netop at undgå de faldgrupper, der kan være og diverse overraskelser, som kan opstå i købsaftalen, hvis man ikke læser alle dokumenterne ordentligt igennem.

Læs mere om boligadvokaten i København.