Advokatens hjælp under forældrekøb

Hvem vil ikke gerne gøre alt for deres børn? Det kan være svært for unge mennesker, at finde en bolig, der er tæt på deres studie eller deres job. Men det er her, at du som forældre kan gå ind og hjælpe dine børn. Det kan du gøre med et forældrekøb. Et forældrekøb fungerer på den måde, at du som forældre køber en bolig til dit barn, hvorefter du udlejer boligen til dit barn. Forældrekøb er en tendens, der er blevet mere og mere populær og som flere er begyndt, at benytte sig af. Forældrekøb hitter især i de sene sommermåneder, hvor de unge mennesker har fået svar på om de er blevet optaget på deres studie eller ej.

Det skal du være særligt opmærksom på ved forældrekøb

Det du skal være opmærksom på, når du foretager dig et forældrekøb er, at der skal være mulighed for udlejning. Der findes steder, hvor udlejning af boligen ikke er tilladt og det skal det være, hvis du skal foretage et forældrekøb. Det hele skal gå ordenligt og lovligt til og der findes steder, hvor udlejning af boligen ikke er tilladt. De fleste steder og annoncer gør dog opmærksom på, om forældrekøb er tilladt eller ej.

Fordele og ulemper ved forældrekøb

Der findes mange fordele ved et forældrekøb. Den helt store fordel er, at du giver dit barn et trygt sted, hvor personen har det godt, så du dermed kan blive mere rolig. Du giver dit barn en godt start på livet, da du sørger for dem og giver dem noget ansvar og et sted at bo. Selvom det kan være svært at tro på, så findes der stadig forældre der mener, at børnene skal klare sig og bliver smidt ud, når de er 18 år gammel. Så bliver de sendt op på det lokale kommunekontor og skal selv skaffe sig en bolig. Men med et forældrekøb, så tager du ansvar og giver dit barn de bedste mulige vilkår. En af de andre fordele ved forældrekøb er, at du jo lejer boligen ud til dit barn og dermed kan du selv bestemme huslejens størrelse. På den måde, så kan du tage højde for dit barns nuværende økonomiske situation og endnu mere være til stor hjælp. Det er en klar fordel, da du på den måde også vil langtidssikre dit barns økonomi, så vedkommende ikke kommer ud af et studiet med stor gæld. En af de andre fordele ved et forældrekøb er, at du kan se det som en investering. Det kan ende med, at boligen vil være mere værd, når den skal sælges, hvilket vil lune godt i dine ældre leveår.

Der findes selvfølgelig også ulemper ved et forældrekøb, da der en bagside af medaljen. Det er ikke noget, som du mærker med det samme, men noget du oplever, når boligen skal sælges. Det er nemlig sådan, at de danske regler siger, at du skal betale skat af en eventuel fortjeneste. Det skal du gøre fordi, du har udlejet boligen og ikke selv har boet i den eller har haft folkeregisteradresse der. Der er dog også den ulempe, at boligmarkedet kan gå op og ned og hurtigt skifte. Derfor kan du komme ud i en situation, hvor du har købt boligen til en pris, men når boligen skal sælges, så kan du måske ikke få det samme for den. Det er selvfølgelig en kalkuleret risiko, som man tager. Derfor skal man være opmærksom på, hvornår det rette tidspunkt for et salg er.

Der findes selvfølgelig et par ting, som du kan gøre for at sikre, at boligen ikke falder i værdi. Det handler selvfølgelig om, at boligen skal beholde sin stand og ikke ødelægges. Men hvis du står i en situation, hvor du ønsker at købe en lejlighed til dit barn, så har du vel også overvejet, om barnet kan håndtere det eller ej. I den forbindelse, så skal der laves en kontrakt, hvor der står en række betingelser i forbindelse med udlejningen. En af disse ting er netop vedligeholdelsen. Du vælger selv, hvor meget du og dit barn skal stå for hver især, men det vigtigste er, at det hele er skrevet ned, så i hver især kender jeres ansvar. Det sidste man ønsker er, at der skal opstå konflikter og uvenskab fordi der ikke er blevet taget ansvar.

Alt i alt, så er forældrekøb en rigtig god idé. Du sikrer dig en god investering, hvor du har mulighed for at spare op til pensionen. Du sikrer dig ligeledes, at dit barn får en god start på livet som udeboende i en travl og hård periode i deres liv. Du hjælper dem godt på vej og tager ansvar ved at købe en bolig til dem og udleje den til dem. I skal dog være opmærksomme på, at I gør det på en ordentlig måde og gør det et sted, hvor forældrekøb er tilladt. Der kan også opstå komplikationer i forbindelse med et forældrekøb, da man kan komme ud i situation, hvor man skal betale en del i skat og eventuelt kan miste penge ved et salg. Men disse ting kan man ikke tage højde for, da det er noget, der muligvis kan ske i fremtiden. Det vigtigste er, at du hjælper dit barn godt på vej og giver dem en god start på livet.