Skilsmisse advokat

Livet er en forunderlig størrelse. Nogen gange tror vi, at vi har styr på tingene, og det hele bare kører på skinner. Vi har fået en ægtefælle, vi har fået børn, måske har man et godt arbejde, og i det hele taget kører det hele, som det ”skal”.
Men bedst som man tror, at man har fundet sin plads i livet, og det hele bare er i orden, så kan det ske, at man finder ud af, at man er et sted i livet, hvor man har nogle ting, som man skal gøre op med sig selv.

Det er der flere og flere mennesker, der gør, og ofte ender det med en skilsmisse, som virkelig kan være hård at komme igennem. Der er måske tilvænningsproblemer med henhold til børnene, som jo skal vænne sig til, at far og mor ikke er sammen hele tiden længere, og de kun kan se den ene ad gangen. Sådanne store omveltninger kan være svære, både for børnene, men sandelig også for de voksne, som måske har levet med hinanden i mange år, men hvor de pludselig ikke længere skal være sammen længere. Der er mange følelser involverede i en skilsmisse, og det kan være svært at tage stilling til alt det praktiske, som følger med en skilsmisse. Hvor længe skal børnene være de forskellige steder ad gangen? Dette er måske den afgørelse, hvor flest skilsmissepar bliver ret uenige, og det kan bliver en smertelig affære, hvis man ikke er enige.
Derefter kommer selvfølgelig også fordeling af mulig gæld/overskud, mulige biler og eller inventar, hvor møbler og elektronik også kan være med til at skabe problemer, sådan så skilsmissen går i en hårdknude.

Jo, der er mange mulige problemstillinger, som man står overfor, når man skal til at skilles fra sin ægtefælle.
En af de helt store afgørelser, som man skal tage, handler om den fælles bolig, som ægtefællerne muligvis sammen købte og tog lån for at få råd til, og så vil man jo gerne løsrive sig fra de fælles forpligtigelser, der vedrører boligen, så hurtigt som muligt.
Det er sådan, at hvis den ene af ægtefællerne gerne vil blive boende i den fælles bolig, så skal der udarbejdes et nyt skøde med henhold til overtagelse af boligen.
Det er ofte en turbulent tid, når man skal skilles, og der er mange praktiske forhold, som man skal tage stilling til, men man kan lette byrden en smule ved at lave en let og hurtig handel omkring den fælles bolig, hvor der skal udarbejdes et nyt skøde omkring boligen, det vil sige et skilsmisseskøde.

KOM HURTIGT VIDERE I LIVET MED SKILSMISSESKØDE

De fleste par, som har været igennem en skilsmisse, indrømmer, at det er virkelig hårdt følelsesmæssigt, at gå gennem sådan en tid, og det er heller ikke så overraskende, at der er mange, der har det på den måde, for man investerer jo selvfølgelig mange følelser i et ægteskab. Når det så pludselig er slut og overstået, så forlader man de trygger og velkendte rammer, og det kan virkelig have store udfordringer og konsekvenser med sig. Derfor er der også mange skilsmissepar, der råder til at man får de praktiske ting så veloverstået som muligt, hvor der virkelig er styr på tingene fra start til slut. Dette omhandler blandt andet også skrivning af det nye skøde på den førhen fælles bolig, også kaldet et skilsmisseskøde. Der er mange, der har det svært ved at se boligen som ramme om et nyt hjem, som skal huse en ny slags hverdag, end den, som man havde opbygget i det igennem alle årene.
Derfor er det måske dejligt at få delen vedrørende skilsmisseskødet veloverstået med hjælp fra professionelle, sådan så der er styr på tingen fra start til slut. Det er meget rart at have det, når man står i en sådan presset situation, som mange skilsmissepar gør, hvor de virkelig føler, at kræfterne ikke er til stede, og man har det måske heller ikke så let på det psykiske plan.
Et skilsmisseskøde behøver ikke at være det, som ødelægger jeres plan for en fredsommelig og fornuftig skilsmisse, for egentlig er det ret let, når en af parterne vælger at blive boende i den fælles bolig. Man skal kun bruge en kopi af skilsmissebevillingen og oplysning om ejendommens adresse, købesum/gældsovertagelse og overtagelsesdato. Bevillingen omkring skilsmissen skal indsendes til jeres advokater så hurtigt som muligt, for det skal sendes ind til retten, sådan at I kan blive fritaget for tinglysningsafgift, som er 0,6% af enten summen, som ejendommen blev købt for eller den seneste offentlige ejendomsvurdering. Dette er en dum udgift at have, når man er i gang med en skilsmisse, for der er jo i forvejen en masse udgifter, som man skal have check på. Men det kan lade sig gøre at få et skilsmisseskøde uden problemer.